Curaçao is meer dan Zon, Zee en Strand

  • Curaçao is meer dan Zon, Zee en Strand.
  • Het is het meest ideale vakantie eiland in de Caribbean, waar je behalve de rust en de zon, je van genoeg activiteiten kunt genieten.
  • Zowel voor cultuur-, natuur- als geschiedenis liefhebbers en zeker voor vakantievierders.
  • Niemand hoeft zich te vervelen op Curaçao.
  • Het is de moeite waard om een of meer georganiseerde trips te boeken. Het is de ideale manier om Curaçao te ontdekken.
  • Er zijn boottochten, avontuurlijk zeilen, paardrijen, snorkel excursies en natuurlijk duik excursies.
  • Curaçao is werkelijk een van de beste plekken voor duikers.
  • Het water is ongeloofelijk schoon en helder en de temperatuur is het hele jaar aangenaam.

Curaçao Museum

Het Curaçaosch Museum (ook Curaçao Museum) is een museum in de wijk Otrobanda van Willemstad.

Het museum is in 1948 opgericht op initiatief van dr. Christiaan Engels en zijn schoonvader Rudolph Boskaljon. Het is gevestigd in een gebouw uit 1853 dat diende als ziekenhuis voor de Nederlandse Marine om patiënten met gele koorts te behandelen.

De toonzalen zijn ingericht met antieke meubels uit de 18e en 19e eeuw, onder meer mahoniehouten meubels, waaronder vermoedelijk de oudste eettafel van het eiland. Aan de muren hangen schilderijen van internationale en Curaçaose kunstenaars. In een andere zaal staat een glas-in-lood-kaart van het Caraïbisch gebied.

De traditionele keuken valt op door de rode muur met witte stippen. Er staat een carillon, ‘De Vier Koningskinderen’, genoemd naar de vier dochters van koningin Juliana, dat nog altijd bespeeld wordt.

In de botanische tuin staan beelden van onder anderen vrijheidsstrijders maar ook van (lokale) kunstenaars. Er is een treintje van de Mijnmaatschappij dat werd gebruikt voor de ontginning van fosfaat van de Tafelberg, en voor de kinderen een historisch-cultureel kinderdorp.

Er bevindt zich ook de Fokker Snip waarmee de eerste vlucht van West-Indisch Bedrijf werd gedaan.


Architectuur

© Mundocol.com

Curaçao heeft veel te bieden als het om cultuur gaat, maar niets is zo opvallend als zijn architectuur.
Nergens in de wereld kom je zulke mooie  17e- en 18e-eeuws Nederlandse koloniale gebouwen tegen.
In Willemstad zelf zijn meer dan 750 historische gebouwen die als  ‘monument’ worden aangemerkt.


Stranden

© Mundocol.com

Met meer dan 30 unieke stranden is  Curaçao daadwerkelijk een strand paradijs.
Zowel de resort stranden als de mooie publieke stranden zijn op hun eigen manier natuurschoon. De ideale plek om te snorkelen.


Hato Caves

Er zijn excursies naar en door de Hato Caves.
De gidsen vertellen alle verhalen, sommige waargebeurd en andere dat gedurende de jaren mythes en tradities zijn geworden.

De grotten van Hato bevinden zich op het noordelijk deel van het eiland Curaçao, vlak bij Hato Airport. De grotten zijn al eeuwenlang bekend en onderzocht.

Deze grotten werden gebruikt door gevluchte slaven, die zich daar verscholen voor de slavenhandelaren. Sommige slaven zaten daardoor erg lang in deze grotten. De bewoners die er voor de slaven woonden waren de Arawakindianen. Enkele overblijfselen van deze bewoners zijn nog te zien, onder andere grottekeningen. Sommige rotstekeningen zijn ongeveer 1500 jaar oud.

De grotten hebben een oppervlakte van ongeveer 4900 vierkante meter.


Christoffel Park

Bewonder ook de unieke flora en fauna in het Christoffel Park per auto, fiets of ter paard.
De beklimming van Mount Christoffel is een ervaring op zichzelf.
Het nationale park Christoffelpark is een natuurgebied in het noordwesten van het eiland Curaçao. Het park bestaat uit 3 voormalige plantages: plantage Savonet, plantage Zorgvlied en plantage Zevenbergen. Daarnaast beslaat het een voormalig mijnbouwcomplex, Newtown, met omliggende natuurgebieden, en de Christoffelberg, met 377 meter het hoogste punt van Curaçao. Het park is bijna 2000 hectare groot. De naam van de berg verwijst naar de ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus.

Het Christoffelpark is in 1978 als nationaal park voor het publiek geopend. Het park is van de overheid maar het beheer wordt uitgevoerd door CARMABI (Caribbean Research and Management of Biodiversity).

Het nationaal park Shete Boka grenst aan het Christoffelpark.


Scroll Up